Tuesday, February 15, 2011

Stream Blog Mario Salieri

Pasta with ham and walnuts with juniper







-Mammaaaaaaa .... I'm hungry ... what are you doing for dinner tonight?? ????!!!!!-
... here we go again, it's almost 19 and I have not thought about what to prepare ... urca, what would you invent? Wait a minute that came un'idea...
Vado a frugare nella scatola del "casino", ihihihihih! Per chi ovviamente non lo sapesse, la scatola del casino è una scatola, tipo tuppperware, che sitrova sul bancone tuttofare della mia cucina...scatola dove ci sta dentro di tutto e di più...ritagli di giornale, bigliettini, cose che non hanno una precisa collocazione ma che mi spiace buttare, qualche blister di antiemicranico (avete capito vero??!Sigh!!), gocce omeopatiche, insomma chi più ne ha più ne metta.
E quando la apro, miracolosamente salta fuori sempre quello che cerco...chissà perchè...eheheheh!!
Beh, apro la mitica scatola...e mi viene in mente che lì avevo riposto un ritaglio di giornale, per la precisione of smiles and songs, where I saw a ricettuzza of Parodi (sent by a reader, Andrea) that lured me a lot. Search and search it ... here it is:
"Pasta with ham and walnuts with juniper" ... uh ... yes, the ingredients are all there ... it is a moment that I could use these products here ...




... is ok, then you put me there.
Ready ... go! I know that within half an hour here .... someone wants to help you eat ?????!!!!


Ingredients:
I point to as the recipe serves 4

400 grams of pasta, fusilli or tortiglioni - I used O'Mirius Oro di Gragnano della Magnaparma
200 gr di prosciutto crudo, meglio se tagliato al coltello, a fette un pò spesse - io ho utilizzato il prosciutto di parma sempre della Magnaparma
100 gr noci sgusciate
mezzo bicchiere di vino bianco secco
mezzo bicchiere di pangrattato
erba cipollina (io non l'ho messa)
poche bacche di ginepro -per me Mondospezie -
sale
olio extravergine di oliva

Preparazione:
Tagliuzzare le fette di prosciutto a striscioline; pestare le noci in modo che siano sminuzzate ma non polverizzate (io l'ho fatto col mortaio), e ne ho tenuta da parte qualcuna da mettere in superficie per then decorate the pot at the end.
Brown in skillet with oil and soften the strips of ham with white wine ... well wait to thicken the sauce and add the bread crumbs, then the chopped nuts.
Add salt to taste (I almost do I put a pinch!), As the raw flavor is already in itself ... turn off and leave aside.
Meanwhile boil pasta in salted water, drain when al dente and let it sauté with seasoning. Add chives if you like and slightly crushed juniper berries, a little olive oil and raw walnuts that have kept by ... to the limit, although there remained a few strip of prosciutto raw. Serve
e. .. enjoy!

Here's how the story ends the dinner at my house, eheheheh ... I say that for me was the first time with juniper, which I found a bit strong ... in fact, I preferred to use just a few berries just crushed, and I must say I felt a lot ...
E 'can also omit it in my opinion if you do not like, or if someone goes crazy, increase the dose. In my opinion, totally abandons
pasta is spectacular even without ...

Finally I would like to remind all my readers that until later this month on the site you can purchase online of typical with a 5% discount code indicating pensieriepasticci11 ... so hurry if you like ... .

Good wet and rainy day to all !!!!!

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